ГоловнаЕкономікаБізнес

Пов'язана з Жеваго компанія отримала 12,7 га землі на Жуковому острові в Києві

Вищий госпсуд підтримав позицію Київського судноремонтно-суднобудівного заводу

Пов'язана з Жеваго компанія отримала 12,7 га землі на Жуковому острові в Києві
Фото: focus.ua

Київський судноремонтно-суднобудівний завод (КССРЗ) Костянтина Жеваго узаконив права власності на 12,7 га землі в урочищі "Острів Жуків" на столичному шосе (16 км, затока Старик). Про це пише видання Hubs.

23 квітня Вищий госпсуд України відхилив касацію заступника прокурора Києва та головного управління Держземагентства на рішення судів попередніх інстанцій, якими визнавалися права КССРЗ на ділянку. Суд визнав, що завод має право на цю землю як наступник Київської ремонтно-експлуатаційної бази - підприємства часів СРСР.

У 2007 році Київрада передала спірну ділянку в оренду маловідомій компанії "Центр екологічних ініціатив" для будівництва рекреаційного та екологічно-освітнього комплексу з благоустроєм прибережної смуги, але у 2008-му з подачі КССРЗ суд скасував це рішення.

Акціонерами КССРЗ на початку 2014-го були дві фізособи, а також британські компанії компанії - Nitimoko LTD і Mulready VenturesLTD. Один з акціонерів - Віктор Барсук - працює директором в юридичній компанії "Ф.К. Лекс", яка знаходиться в приміщенні готелю "Салют" - у штаб-квартирі групи "Фінанси і кредит" Костянтина Жеваго. Mulready Ventures LTD, крім акцій КССРЗ, володіє також великими пакетами Білоцерківської ТЕЦ і "Луганськобленерго".

Нагадаємо, Жеваго обіцяв частково профінансувати ремонт центру Києва, який постраждав під час вуличних боїв на початку 2014 року.

 

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram