ГоловнаЕкономікаБізнес

МВС взялося за консорціум "ЄДАПС"

Перевіряється діяльність екс-нардепа Василя Грицака

МВС взялося за консорціум "ЄДАПС"
Фото: www.bagnet.org

Міністерство внутрішніх справ підозрює, що консорціум "ЄДАПС", який раніше виготовляв бланки документів, завищував ціни на них. Про це заявив заступник міністра Сергій Чеботар.

"Вже передані слідству матеріали щодо сотень мільйонів гривень, які були розкрадені, на наш погляд, і аудит, який ми провели, показав, що дійсно були завищені ціни і дійсно відмивалися кошти МВС цією корупційною структурою "ЄДАПС". На сьогоднішній день ці факти передані слідчим органам, щоб розслідувати цю справу", - сказав він.

Також перевіряється причетність до неправомірної діяльності колишнього заступника голови Державної міграційної служби, екс-нардепа Василя Грицака, який вважається лобістом "ЄДАПС".

Чеботар підкреслив, що зараз МВС не має ніяких справ з "ЄДАПСом", всі замовлення виконує поліграфкомбінат "Україна", який підпорядковується Національному банку. "Ми повністю ліквідували зв'язку МВС з фірмою "ЄДАПС", повністю, сто відсотків, жоден навіть маленький документ не випускається на "ЄДАПС". Фірма, яка отримувала на бюджетних коштах колосальні доходи", - заявив він.

Нагадаємо, держава позбавила "ЄДАПС" всіх замовлень ще минулого року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram