ГоловнаЕкономікаБізнес

У Донецькій області через пошкодження залізниці можуть зупинитися метзаводи

Бойовики ставлять під загрозу добробут десятків тисяч сімей

У Донецькій області через пошкодження залізниці можуть зупинитися метзаводи
Фото: www.ipnews.in.ua

Представники самопроголошеної Донецької народної республіки у вівторок пошкодили ділянку колії в районі станції Оленівка Донецької залізниці та замінували іншу ділянку у вхідній горловині станції з боку Маріуполя. Рух поїздів через Оленівку повністю зупинено.

Як повідомляє РБК-Україна, до прибуття групи саперів цю ділянку оточили співробітники ДСНС і міліції. Після розмінування було виявлено, що головний шлях не пошкоджено. На цей момент рух поїздів повністю відновлено.

Як повідомили в групі "Метінвест", зупинка цієї гілки, через яку проводиться постачання сировини та відвантаження готової продукції, означає припинення роботи низки металургійних підприємств Донбасу. Наприклад, без залізничного сполучення Авдіївський коксохімічний завод і Єнакіївський металургійний завод можуть пропрацювати не більше ніж чотири дні.

З цієї гілки також поставляється кокс з Авдіївського коксохіму на маріупольські металургійні комбінати імені Ілліча та "Азовсталь", йдуть поставки агломерату з ММК ім. Ілліча на Єнакіївський метзавод, а також відправляється продукція з ЄМЗ в порт Маріуполя.

Якщо цю ділянку буде заблоковано, а поставки сировини будуть зупинені, маріупольським комбінатам вистачить запасу коксу щонайбільше на три дні. Таким чином, із замінуванням залізниці представники ДНР поставили під загрозу не тільки роботу чотирьох металургійних підприємств Донецької області, але і добробут десятків тисяч донецьких сімей, члени яких працюють на цих заводах.

Нагадаємо, раніше основний акціонер "Метінвесту" Рінат Ахметов назвав представників ДНР купкою пройдисвітів, які "взяли в заручники весь Донбас і тероризують його". "Якщо хтось із вас думає, що вони ведуть нас до успіху, це помилка. Це велика помилка. Вони ведуть до катастрофи, до злиднів, до голоду і холоду. Своїми діями вони не захищають Донбас, вони знищують Донбас", - заявив олігарх.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram