ГоловнаЕкономікаБізнес

У Держкомтелерадіо пропонують ліцензувати інтернет-ЗМІ

Чиновники просувають пропозицію, яка була в законах від 16 січня

У Держкомтелерадіо пропонують ліцензувати інтернет-ЗМІ
Фото: studnovosti.ru

У Держкомтелерадіо пропонують ввести ліцензування інтернет-ЗМІ. Про це йдеться в проекті стратегії розвитку інформаційного простору, яку оприлюднили у відомстві, пише AIN.ua.

У цьому документі йдеться про те, що діяльність нових типів медіа є актуальною проблемою і що необхідно визначити порядок реєстрації (ліцензування) як конвергентних ЗМІ (наприклад, тих, які виходять і в папері, і на сайті), так і інтернет-видань.

При цьому інтернет-видання в проекті стратегії визначається як "засіб масової комунікації, який поширює переважно текстові повідомлення (але може містити аудіо, відеоматеріали) в електронному вигляді для публічного використання через веб-сайти або веб-портали".

Втім, громадська рада при Держкомтелерадіо вже постановила звернутися до відомства з проханням вилучити пункт про ліцензування з проекту стратегії. "Ми не можемо допустити, щоб у нас з регулюванням ЗМІ повторювалося те саме саме, що відбувається зараз в Росії", - заявив глава ради Олександр Човган.

Також у документі пропонується вирішити проблему законодавчого регулювання публікацій в Інтернеті, які стосуються захисту авторських прав, а також честі та гідності. Потенційно це може означати посилення санкцій за порушення авторських прав в онлайні.

Нагадаємо, обов'язкова реєстрація інтернет-ЗМІ була передбачена скандальними законами від 16 січня, які пізніше скасували.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram