ГоловнаЕкономікаБізнес

Компанії екс-регіонала заборонили будувати на території Софійського собору

Земділянку в Киянівському провулку повернули з оренди

Компанії екс-регіонала заборонили будувати на території Софійського собору
Фото: obozrevatel.com

Госпсуд Києва заборонив будівництво офісно-житлового комплексу на території Софійського собору за адресою Киянівський провулок, 12-А. Про це повідомляє прес-служба прокуратури Києва.

Цю ділянку площею 0,87 га і вартістю 58 млн грн передали 2007 року рішенням Київради в короткострокову оренду столичному товариству для будівництва офісно-житлового комплексу з підземним паркінгом. Згодом термін користування ділянкою продовжили до 10 років, а орендаря змінили.

Будувати елітний офісно-житловий комплекс у Киянівському провулку раніше мала компанія "Інтергал-Буд", яку пов'язують із народним депутатом Володимиром Зубиком, який входив у фракцію Партії регіонів.

Як з'ясували під час перевірки, зазначена земля належить до центрального історичного ареалу міста на території архітектурного заповідника "Стародавній Київ".

Незважаючи на це, ділянку віддали під забудову житлового комплексу, планування якого не регламентовано з наявною забудовою і загальним силуетом ансамблю споруд Софійського собору. Крім того, ділянку надали орендарю без узгодження із секретаріатом ЮНЕСКО, який працює із всесвітньою культурною і природною спадщиною.

За рішенням суду ділянку повернуто з оренди.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram