ГоловнаЕкономікаБізнес

Мінінфраструктури пропонує обладнати автобуси касовими апаратами

Під Кабміном у вівторок мітингували автоперевізники

Мінінфраструктури пропонує обладнати автобуси касовими апаратами
Фото: vaap.org.ua

Міністерство інфраструктури ініціює обов'язкове обладнання автобусів касовими апаратами, які б друкували фіскальні чеки. Таким чином чиновники хочуть перемогти нелегальні пасажирські перевезення, повідомляє прес-служба відомства.

"Не повинно бути поділу на легалів та нелегалів. Тому прийнято спільне рішення про встановлення в автобусах касових апаратів для друку фіскальних чеків, щоб не було тіньових перевезень", - заявив у вівторок міністр Максим Бурбак за підсумками переговорів з перевізниками, які сьогодні влаштували акцію протесту під будівлею Кабміну з вимогою спростити транспортний бізнес.

Бурбак заявив, що після введення касових апаратів, а також системи допуску до роботи на ринку перевезень (вона повинна буде перевіряти фінансову спроможність, професійну компетентність і доброчесність компанії), можна буде виконати вимоги перевізників і зняти обмеження на виконання міжобласних рейсів і скасувати конкурси на право їх виконання.

Нагадаємо, колишня влада збиралася заборонити міжміські маршрутки. Зокрема, у 2012 році в міністерстві була пропозиція встановити, що пасажирські перевезення по Україні на відстань більше 150 км повинні здійснюватися тільки великими автобусами.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram