ГоловнаЕкономікаБізнес

На залізниці запускають перший приватний пасажирський поїзд

Поїзд формуватиметься за принципом чартерних авіаперевезень

На залізниці запускають перший приватний пасажирський поїзд
Фото: EPA/UPG

У липні в Україні з'явиться перший приватний пасажирський поїзд, який їздитиме за маршрутом Київ - Ізмаїл.

Оператором проекту виступає компанія "Південні туристичні лінії", пише "Хабс".

З розкладу на сайті компанії випливає, що перший поїзд вирушає в Ізмаїл 19 липня. У складі буде чотири купейні й один спальний вагон. Ціна купейного місця з Києва в Ізмаїл становитиме 320-250 гривень, СВ - 675 гривень. Купейне місце в Одесу - 245-265 гривень, СВ - 605 гривень. Вирушає поїзд з Києва о 20-35, о 5-13 ранку прибуває до Одеси, о 10-55 - о Ізмаїл.

На сайті УЗ поїзд Київ - Ізмаїл з аналогічним часом відправлення вказаний під №287 (з 26 червня по 30 серпня), правда слідує він, судячи з розкладу, тільки до Одеси. На сайті ЮТЛ номер цього поїзда вказаний як 901.

Роботу поїзда можна порівняти з чартерними авіаперевезеннями: компанія викуповує всі місця у складі "Укрзалізниці" і виставляє на продаж для туристичних груп і приватних мандрівників через власний сайт.

ЮТЛ створена її директором Олексієм Сьоміним і ізмаїльським меблярем В'ячеславом Жосаном. Сьомін раніше очолював департамент суднобудування київської фірми "Лігір-ІТБС" - великого будівельника автозаправок і нафтоналивних бункерувальників.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram