ГоловнаЕкономікаБізнес

Україна тимчасово відмовилася від претензій за газ "Чорноморнафтогазу"

Кабмін готовий надати Росії гарантії виплати газового боргу

Україна тимчасово відмовилася від претензій за газ "Чорноморнафтогазу"

Глава "Нафтогазу" Андрій Коболєв заявив, что заради газового компромісу з Росією Україна тимчасово відмовилася від претензій на газ, який було відібрано разом з кримською компанією "Чорноморнафтогаз". Про це пише "ЛІГАБізнесІнформ".

Раніше прем'єр Арсеній Яценюк заявляв, що Україна вимагає від Росії заплатити $1 млрд за 2 млрд кубометрів газу, що знаходяться в Глібівському підземному газосховищі на території Криму. Це сховище входить в структуру "Чорноморнафтогазу", який юридично належить "Нафтогазу України".

Окрім того, Коболєв розповів, що на переговорах на прохання російської сторони Україна погодилася надати суверенні гарантії за газовими боргами перед "Газпромом".

"Українська сторона готова продовжувати переговори, переговори в конструктивному руслі двох компаній "Нафтогаз" і "Газпром". Якщо за розрахунком за фактично відібраний газ "Газпром" хоче отримати додаткові гарантії, такі гарантії можуть бути надані. Це можуть бути суверенні гарантії", - цитує главу "Нафтогазу" агентство "Інтерфакс-Україна".

Він додав, що "Нафтогаз" готовий до переговорів у будь-який час у будь-якому європейському місті та за участю представників Європейської комісії. При цьому Коболєв вважає, що пропозиція Росії зафіксувати газову знижку постановою уряду РФ робиться для того, щоб переговори не досягли успіху.

Нагадаємо, Україна згодна тимчасово купувати російський газ по $326 (замість $286,5, на яких влада наполягала раніше) і сплатити свій борг за цією ціною, поки не буде встановлена остаточна ціна.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram