ГоловнаЕкономікаБізнес

Севастопольська фірма сепаратиста Чалого зареєструвалася в Києві

"Таврида Електрик" відсудила 53 млн грн у луцького клієнта

Севастопольська фірма сепаратиста Чалого зареєструвалася в Києві
Алексей Чалый
Фото: www.0692.ua

Севастопольська фірма сепаратиста Олексія Чалого перереєструвалася в Києві, щоб вибити борг у клієнта з міста Луцька.

Про це пише видання "Навігатор" із посиланням на матеріали єдиного реєстру судових рішень.

ТОВ "Підприємство "Таврида Електрик Україна", зареєстроване у Севастополі, подало позов проти ТОВ "Виробниче підприємство "Електросервіс" із міста Луцька. Суть суперечки полягала в тому, що луцьке підприємство не доплатило 53 млн грн за поставлений товар із півмільйонної угоди.

Згодом позивач, виконуючи вимогу суду, подав до канцелярії копію свого статуту та копію виписки з держреєстру юридичних осіб і фізосіб-підприємців. Із цього моменту в матеріалах справи фірма значиться не севастопольською, а київською (адреса реєстрації: Київ, вул. Гарматна, 2, код ЄДРПОУ 31576194).

10 червня Госпсуд Волинської області виніс рішення на користь "Тавриди Електрик Україна".

Імені Чалого, засновника "Тавриди Електрик", у переліку засновників київської фірми немає.

Нагадаємо, громадянина Росії Олексія Чалого проголосили керівником Севастополя на мітингу сепаратистів 23 лютого, після чого депутати міськради придумали для нього посаду керівника координаційної ради з питань розробки положення про виконком. Коли Росія отримала повний контроль над Кримом, саме Чалий від імені Севастополя підписував договір з Володимиром Путіним. 1 квітня депутати-сепаратисти Севастополя призначили його в.о. губернатора міста.

Чалий контролює в Севастополі місцевий телеканал НТС, сайт sevastopol.su, має вплив на популярний forum.sevastopol.ua. Він також вклав гроші в реконструкцію оборонної споруди часів Другої світової війни - 35 берегової батареї, де 2012 року відкрито історичний музей з безкоштовним входом. Чалий також сприяв виходу шести підручників про історію Севастополя, які поширювали у школах міста, зйомкам патріотичних фільмів про історію міста, розробці навчальних програм для школярів і студентів. Окрім того, люди Чалого курирували роздачу в місті чорно-помаранчевих стрічок на згадку про загиблих на війні радянських бійців.

Олексій Чалий - онук радянського адмірала, який переїхав до Севастополя 1949 року, і син радянського інженера-винахідника, чиї розробки стали основою для бізнесу компанії "Таврида-Електрик".

Російська науково-виробнича компанія "Таврида Електрик" утворена 1990 року в Севастополі на базі науково-дослідної лабораторії місцевого приладобудівного інституту. Зараз холдинг об'єднує 70 підприємств у різних країнах світу. У підрозділах компанії зайнято близько 3 тис. осіб. Компанія виробляє обладнання для енергетичних об'єктів, таке як вакуумні вимикачі, обмежувачі перенапруги й ін.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram