ГоловнаЕкономікаБізнес

Коломойський продає армії паливо за підвищеною з весни ціною

Повідомлення про прийняття пропозиції Коломойського, а також обґрунтування закупівлі досі не оприлюднили

Коломойський продає армії паливо за підвищеною з весни ціною
Фото: Макс Левин

Міністерство оборони 20 червня оголосило про закупівлю авіаційного палива в ПАТ "Укртатнафта" на 357 млн грн. Про це повідомляє "Вісник державних закупівель".

Планується закупити 20,7 тис. тонн палива по 17 280 грн/т. Остаточну угоду повинні укласти наприкінці червня, оскільки повідомлення про прийняття пропозиції Коломойського досі не оприлюднили. Також досі не опубліковано обґрунтування закупівлі, проведеної за неконкурентною "переговорною процедурою" (раніше називалася "у одного учасника").

За інформацією видання "Наші Гроші", поточні дрібнооптові відпускні ціни "Укртатнафти" на авіапаливо ТС-1 і РТ за день до публікації оголошення Міноборони сягали 17,8 тис гривень за тонну на умовах передоплати і самовивозу. 20 червня, в день виходу оголошення про купівлю, відпустку авіапалива "Укртатнафтою" комерційним споживачам (крім аеропортів) було повністю припинено, повідомило джерело.

Нагадаємо, в березні Міноборони закупило в "Укртатнафти" палива на 187 млн грн. Тоді авіаційне паливо від компанії дніпропетровського губернатора Ігоря Коломойського коштувало 14283 грн/т.

Тоді ж у березні армія уклала угоду на поставку авіапалива з ТОВ "Партнер олеум" на суму майже 78 млн грн. Тендерна ціна становила 18000 грн/т, однак згодом Міноборони і фірма домовилися про зниження ціни до 16 320 і 17 000 грн/т за різні партії палива.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram