ГоловнаЕкономікаБізнес

Колишнього директора "Укрспирту" оголосили у розшук

Харт може бути подільником Іванющенка в нелегальному горілчаному бізнесі

Колишнього директора "Укрспирту" оголосили у розшук
Фото: profinance.kz

Колишній генеральний директор держпідприємства "Укрспирт" Олександр Харт з 27 травня перебуває у розшуку за підозрою у розтраті держмайна.

Про це повідомляється на сайті МВС.

Податкова міліція Київської області порушила проти нього кримінальну справу за частиною 5 статті 191 Кримінального кодексу - привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем, в особливо великих розмірах. Суд обрав для Харта запобіжний захід у вигляді утримання під вартою.

Олександр Харт очолив "Укрспирт" в червні 2012 року. Пізніше журналісти з'ясували, що він має відношення до "Сім'ї" - найближчого оточення колишнього президента Віктора Януковича, зокрема Юрія Іванющенка.

Як відомо, Міністерство доходів і зборів звинувачує Іванющенка і його бізнес-партнера Івана Абрамова в нелегальному розливі горілки. За даними податківців, підконтрольні їм компанії отримували спирт і списували його на виробництво біоетанолу, тому що він звільнений від акцизного податку, а насправді випускали горілку. Держбюджет недоотримав внаслідок таких схем близько 3,5 млрд грн.

Єдиним виробником спирту в Україні є "Укрспирт".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram