ГоловнаЕкономікаБізнес

Суд постановив стягнути з компаній Фірташа 271 мільйон

Ні "Азот", ні банк "Надра" не виконали свої зобов'язання перед "Промінвестбанком" за кредитним договором

Суд постановив стягнути з компаній Фірташа 271 мільйон
Фото: azot.lg.ua/А.Зорик

Господарський суд Києва прийняв рішення стягнути 271,48 млн грн заборгованості за кредитами з банку "Надра" і "Сєвєродонецького об'єднання Азот", що належать українському бізнесмену Дмитру Фірташу, на користь ПАТ "Акціонерний комерційний промислово-інвестиційний банк" ("Промінвестбанк").

Про це сказано в рішенні суду від 18 червня, опублікованому в реєстрі судових рішень.

Зокрема, банк "Надра" зобов'язаний виплатити "прострочену заборгованість за кредитом у сумі 135,74 млн грн, у тому числі прострочену заборгованість за кредитом у сумі 129,54 млн грн, прострочені відсотки за користування кредитом на 413,81 тис. грн, пеня за прострочення сплати кредиту в сумі 5,775 млн грн і пеня за прострочення сплати відсотків на 10,086 тыс. грн.

Така сама сума була нарахована і "Сєвєродонецькому об'єднанню АЗОТ".

Суд виніс таке рішення, тому що ані позичальник ("Азот"), ані виступаючий гарантом за його кредитом банк "Надра" не виконали свої зобов'язання перед "Промінвестбанком" за кредитним договором від 22 листопада 2013 року про надання кредитної лінії.

"Рішення господарського суду набуває законної чинності після закінчення строку подання апеляційної скарги, якщо апеляційну скаргу не було подано. У разі подання апеляційної скарги рішення, якщо його не скасовано, набирає законну чинність після розгляду справи апеляційним господарським судом", - йдеться в рішенні.

Нагадаємо, 6 червня прем'єр-міністр Арсеній Яценюк заявив, що компанії Дмитра Фірташа винні Україні близько 6 млрд грн.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram