ГоловнаЕкономікаБізнес

Продажі автомобілів в Україні впали на 45%

Негативна тенденція зберігається з березня

Продажі автомобілів в Україні впали на 45%
Фото: autoweek.com.ua

Обсяги продажів нових легкових автомобілів на внутрішньому ринку України в січні-червні 2014 року скоротилися на 45% і становили 57 тис. 688 одиниць проти 104 тис. 238 одиниць за аналогічний період 2013

Про це свідчать попередні дані Асоціації автовиробників України "Укравтопром".

"З такими темпами падіння говорити про будь-які відновлення ринку не можна, а червневе збільшення кількості первинних реєстрацій на 535 автомобілів не підтверджує пожвавлення активності", - коментують в "Укравтопромі".

Водночас, зазначають в асоціації, аналіз стану ринку нових легкових автомобілів в Україні за червень 2014 року говорить про те, що він перебуває у стані стагнації.

Так, в червні 2014 року на первинному ринку нових легкових автомобілів було зареєстровано 6 тис. 221 автомобіль, що на 9% більше, ніж у травні (5 тис. 686 автомобілів), але на 20% менше, ніж у квітні.

"Таким чином, починаючи з березня по травень на ринку нових легкових автомобілів спостерігається стійка тенденція до зменшення обсягів продажів, а незначне зростання в червні підтверджує негативні тенденції", - додають в "Укравтопромі".

Нагадаємо, в квітні продажі автомобілів впали утричі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram