ГоловнаЕкономікаБізнес

"Київміськбуд" скаржиться на рейдерську атаку

Холдинг просить припинити перевірки

"Київміськбуд" скаржиться на рейдерську атаку

Голова правління-президент ХК "Київміськбуд" Ігор Кушнір заявив, що створення протягом трьох останніх місяців штучних скандалів навколо холдингу пов'язано з бажанням певних осіб зайняти в ньому керівні посади.

Про це повідомляє прес-служба "Київміськбуду".

"Перевірки діяльності Холдингу тривають весь цей час. Народний депутат Апостол не розібрався і підписав чийсь донос, в Холдингу було вилучено велику кількість оригіналів документів, проведено 26 обшуків, шукали докази навіть за місцем проживання сім'ї. А немає доказів, діяльність керівництва компанії абсолютно прозора, втім, звичайно я розумію, що якщо захочуть щось "знайти" - то знайдуть", - зазначив він.

У компанії вважають, що після того, як вдалося протистояти першим спробам захоплення будівельного холдингу, які намагалися здійснити наближені до Адміністрації президента особи, особиста зацікавленість у кріслах "Київміськбуду" у окремих осіб не зникла, але набула іншу форму - через депутатські запити.

У квітні народний депутат Михайло Апостол звернувся до міністра внутрішніх справ Арсена Авакова з проханням розслідувати "злочинну діяльність злочинного угруповання", яка, за словами народного обранця, була створена в "Київміськбуді" з метою розкрадання народного добра. Після оприлюднення цього факту і результатів перевірки Апостол знову звернувся до Авакова, але вже з проханням припинити розслідування, адже він, готуючи перший запит, не розібрався з ситуацією.

Однак закрити кримінальну справу на прохання народного депутата неможливо, перевірки тривають. А це так чи інакше впливає на роботу компанії. Керівництво побоюється, що через чергову спробу "підставити" менеджмент можуть бути зірвані терміни будівництва житла або "виявлено" ще й несумлінне виконання своїх зобов'язань.

"Для нас у цій ситуації важливо одне: Холдинг може працювати тільки в спокої. Ми завжди готові до будь-яких перевірок, яких були сотні, і, судячи з усього, буде ще стільки ж. Наша робота прозора, ми відкриті для всіх, і тому не боїмося. Наполягаємо тільки на тому, щоб все було за законом і по-чесному. Спокійна робота Холдингу дозволить не тільки відновити мікроклімат на ринку житла столиці, а й забезпечити відповідні нарахування та платежі до бюджету. Головне для нас те, що ми працюємо для людей, ми відповідаємо за свої обіцянки і зобов'язання перед інвесторами. Моральна відповідальність перед людьми для нас понад усе", - підкреслив Кушнір.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram