ГоловнаЕкономікаБізнес

Ймовірний спонсор бойовиків виробляє дитяче харчування в Україні

Костянтин Малофєєв володіє Хорольським комбінатом дитячих продуктів

Засновник російського інвестфонду "Маршал Капітал" Костянтин Малофєєв, якого називають спонсором донбаських бойовиків, має бізнес в Україні.

Як повідомляє "Інсайдер", "Маршал Капітал" контролює корпорацію "Нутрітек" (75% акцій). Це найбільший виробник дитячого харчування і один з лідерів з виробництва молочної продукції в Росії. До групи входить 14 підприємств. Одне з них - в Україні, це Хорольський молочноконсервний комбінат дитячих продуктів, що знаходиться в Полтавській області. На підприємстві виготовляють дитяче харчування під брендами "Малюк", "Малятко", "Малютка".

Окрім того, з жовтня 2013 року Малофєєву належить 25% "Енвіжн Груп". В Україні у "Енвіжн Груп" є "дочка" - ДП "Енвіжн-Холдинг", більш відомий під колишнім брендом "Ситронікс".

Ця компанія 2012 року впроваджувала систему відеоспостереження на виборчих дільницях на виборах до Верховної Ради, яка виявилася марною.

Нагадаємо, що Малофєєв пов'язаний з лідерами сепаратистів на сході України. Зокрема, московський політтехнолог, "прем'єр" ДНР Олександр Бородай раніше був консультантом Малофєєва, і є також інформація, що Ігор Гіркін (Стрєлков) раніше працював у Малофєєва керівником служби безпеки.

Втім, сам Малофєєв стверджує, що відношення до діяльності Бородая і Гіркіна в Україні не має.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram