ГоловнаЕкономікаБізнес

Прокуратура Туреччини зайнялася лайнером, що порушив заборону на заходження у порти Криму

Круїзне судно експлуатує російська компанія-оператор

Прокуратура Туреччини зайнялася лайнером, що порушив заборону на заходження у порти Криму
Фото: bbscc.ru

Турецький круїзний лайнер Adriana порушив заборону на заходження у порти невизнаної Республіки Крим. За даним фактом розпочато розслідування прокуратури Криму, заявляє нардеп від "Батьківщини" Мустафа Джемілєв.

Він зазначив, що особисто з'ясовував цю ситуацію, і, за його даними, лайнер Adriana дійсно порушив турецьке законодавство, у зв'язку з чим проти нього буде відкрито кримінальну справу. "Що стосується цього круїзного лайнера, то прокуратура Турецької Республіки проводитиме розслідування", - повідомив Джемілєв. Він також називає дезінформацією повідомлення про те, що буде відновлено авіарейс "Сімферополь - Стамбул", пишуть "Українські новини".

За даними видання BSNews, лайнер Adriana вперше порушив режим окупованої території ще наприкінці травня, прибувши зі Стамбула до Ялти, а кілька днів тому він зайшов до окупованого Севастополя, після чого відправився в Стамбул. Прибуття лайнера з українського порту, у документах якого немає позначки "Україна", є порушенням турецького законодавства.

Перед початком круїзного сезону, російська Чорноморсько-балтійська круїзна компанія, що є оператором цього судна, планувала круїз за маршрутом Сочі-Новоросійськ-Севастополь-Стамбул-Ялта-Сочі.

Нагадаємо, що Україна закрила для міжнародного судноплавства морські порти Євпаторії, Керчі, Севастополя, Феодосії та Ялти.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram