ГоловнаЕкономікаБізнес

Коксохімічний завод Ахметова потрапив під артобстріл (оновлено)

Підприємство кілька днів не зможе працювати на повну потужність

Авдіївський коксохімічний завод, який входить у холдинг "Метінвест" Ріната Ахметова, вночі потрапив під артилерійський обстріл.

Про це заявив гендиректор ММК ім. Ілліча (теж входить у "Метінвест") Юрій Зінченко у "Фейсбуці"."Під артобстрілом Авдіївський коксохімічний завод. Уже зараз розуміємо, що руйнування серйозні. Обстріл триває. Постачання коксу обмежено. Зараз віяловим способом будемо зупиняти доменні печі. Уранці зрозуміємо, що далі. Це вже серйозно", - написав він уночі.

Уранці Зінченко зазначив, що ситуація стабілізувалася, завод працює. "Але йому потрібно щонайменше 1-2 доби, щоб дати раду з руйнуваннями і повернутися до нормального ритму. Протягом цього часу доменний цех ММКІ працюватиме зі зниженими навантаженнями", - написав він.

За даними прес-служби "Метінвесту", внаслідок обстрілу кілька снарядів влучили в технологічні цехи основного виробництва підприємства. Частково зруйновано сховище смоли, яку використовують для виробництва пеку, пошкоджені лінії електропередач, що живлять завод.

Людських жертв не було.

Поки не буде повністю відновлено електропостачання заводу, випуск коксу на Авдіївському заводі скоротять наполовину.

Авдіївський коксохім - найбільший виробник коксової продукції для металургії в Україні, його споживачами, зокрема, є "Азовсталь", Єнакіївський метзавод і ММК ім. Ілліча.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram