ГоловнаЕкономікаБізнес

У Львові почали робити бронетранспортери "Дозор"

Львівський бронетанковий завод перейшов на роботу у дві зміни

Львівський бронетанковий завод почав виробництво легких бронетранспортерів "Дозор" за проектом Харківського конструкторського бюро машинобудування ім. Морозова. Перший зразок "Дозору" має бути готовий через місяць.

Про це повідомила прес-служба Міноборони.

Держзамовлення на підприємство почали надходити на початку липня. "Довелося відкласти виконання престижної зарубіжної угоди, адже свою техніку ми ремонтуємо позачергово. Через кілька днів уже будуть готові до експлуатації дві одиниці БРЕМ-1 (броньована ремонтно-евакуаційна машина) і три танкові двигуни, які пройшли капітальний ремонт. Роботи в нас побільшало, і працівники працюють у дві зміни, а деякі ділянки - й у три", - сказав директор підприємства Олександр Остапець.

Завод також полагодив пробну партію з чотирьох БТР-80.

Раніше Львівський БТЗ спеціалізувався на ремонті танків Т-72 і броньованої техніки на його базі, а також на виробництві запчастин до нього.

Нагадаємо, БТР "Дозор" - це бойова броньована машина з колісною формулою 4х4, призначена для транспортування особового складу, перевезення вантажів і встановлення різного озброєння легкого типу, засобів зв'язку і спеціального устаткування. Він може перевозити 11 осіб з максимальною швидкістю близько 100 км/год. БТР озброєний зенітною кулеметною установкою з дистанційним управлінням зсередини машини.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram