ГоловнаЕкономікаБізнес

Ахметов зупинив машзавод у Горлівці через бойові дії

Виробництво частково перенесено до Харкова і Кривого Рогу

Ахметов зупинив машзавод у Горлівці через бойові дії
Фото: EPA/UPG

Машинобудівний холдинг Corum Group Ріната Ахметова призупинив роботу Горлівського машзаводу до кінця цього тижня у зв'язку з активізацією воєнних дій на території Горлівки.

"Для забезпечення безпеки працівників компанія ухвалила рішення про тимчасове призупинення підрозділів Горлівського машинобудівного заводу до кінця тижня. Продовжать роботу тільки підрозділи, що забезпечують системи життєдіяльності підприємства. Незалучені співробітники підуть у вимушену відпустку зі збереженням 2/3 від окладу", - йдеться в заяві компанії.

У компанії зазначають, що, аби забезпечити виконання контрактних зобов'язань, Corum Group вжила низки заходів, зокрема створила додатковий запас деталей, вузлів і запасних частин на складах. Виготовлення кількох номенклатурних виробів Горлівського машинобудівного заводу перенесено на інші підприємства групи: "Світло шахтаря" в Харкові та Криворізький завод гірничого обладнання.

У компанії запевняють, що решта підприємств компанії працюють у звичайному режимі.

Нагадаємо, компанія Corum є найбільшою компанією в Україні з виробництва гірничодобувного обладнання і входить до складу компанії System Capital Management (Донецьк). У Corum входять 6 заводів в Україні, ремонтні майданчики в Україні та Росії, торгові компанії в Україні, Росії, Казахстані, В'єтнамі та Польщі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram