ГоловнаЕкономікаБізнес

Гендиректор "Луганськвугілля" допоміг фірмі Єфремова отримати тендер на 91 млн грн

Перемогла заявка, що виявилася майже удвічі дорожчою від пропозиції конкурента

Гендиректор "Луганськвугілля" допоміг фірмі Єфремова отримати тендер на 91 млн грн

Компанія "Ампір", близька до народного депутата від Партії регіонів Олександра Єфремова, перемогла в тендері, оголошеному 19 травня 2014 року державним підприємством "Луганськвугілля", на ремонт і технічне обслуговування машин та устаткування спеціального призначення на одній із шахт Луганської області.

Про це повідомляє Gazeta.ua.

За інформацією видання, компанія Єфремова перемогла в тендері, незважаючи на те, що запропонована нею вартість у 91,3 млн грн майже удвічі перевищувала ціну, запропоновану ще одним учасником тендера - компанією "Олімп" (51,2 млн грн).

Як повідомляють, на вугільному ринку вважають, що перемогу в конкурсі компанії Єфремова забезпечив особисто генеральний директор ДП "Луганськвугілля" Микола Топтун.

"Топтун плідно працює з Єфремовим. Обом це дуже вигідно. Фірми Єфремова постачають обладнання на шахти Луганської області або ремонтують її за в рази завищеними цінами, а Топтун забезпечує їм перемоги в державних тендерах і отримує свій відкат", - пише видання.

Згідно з опублікованим матеріалом, виявлено факт незаконного використання державних коштів у розмірі 10,4 млн грн, які ТОВ "Схід-вугілля груп", пов'язане з Єфремовим, заборгувало ДП "Луганськвугілля" за постачене 2013 року вугілля. Причому вугілля це відправили структурам Єфремова за ціною 320 грн за тонну, що значно нижче від його собівартості.

"Фактично ці гроші належали шахтарям. Але замість того Топтун провів із Єфремовим взаємозалік і взяв у його фірми "Індекспром" на погашення боргу шахтне устаткування дуже низької якості. При цьому його ціна була завищена щонайменше удвічі. При цьому замість 10,4 млн грн обладнання поставили на 10 млн грн. А 400 тис. просто вкрали", - повідомляє видання.

За його інформацією, після початку активної фази антитерористичної операції на Донбасі Микола Топтун втік із Луганська і зараз перебуває в Києві, але, попри це, далі освоює бюджетні гроші у власних інтересах та інтересах Єфремова.

"Топтун думає, що в Києві йому буде безпечніше, адже якщо шахтарі дізнаються, що поки в Луганську йде справжня війна, а вони сидять без роботи і без грошей, гендиректор "Луганськвугілля" набиває кишені собі та Єфремову шахтарськими грошима - можна собі уявити, що вони з ним зроблять", - зазначає видання.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram