ГоловнаЕкономікаБізнес

Севастополь не віддає Україні вертольоти хорватської армії, взяті на ремонт до окупації

Сепаратисти вимагають переукласти контракт із ними

Севастополь не віддає Україні вертольоти хорватської армії, взяті на ремонт до окупації
Фото: tsn.ua

Севастополь відмовляється віддавати Україні вертольоти хорватської армії, які було передано на ремонт Севастопольському авіаційному підприємству до окупації півострова Росією.

За словами в.о. губернатора Севастополя Сергій Меняйла, "підприємство свої зобов'язання виконуватиме перед замовником, але не перед посередником". "Ми контракти не розривали", - цитує Меняйла "Новый Севастополь".

Меняйло заявив, що триває непростий процес переукладання контрактів на ремонт техніки. І коли він закінчиться, замовник - тобто армія Хорватії - отримає вертольоти.

Нагадаємо, в травні 2013 року "Укрспецекспорт" виграв тендер на ремонт шести вертольотів Мі-8 і Мі-17 хорватської армії. Згідно з умовами замовлення, Україна була зобов'язана провести капітальний ремонт перших двох вертольотів до 30 листопада 2013 року. Ремонтувати машини мало Севастопольське авіаційне підприємство за участю заводу "Мотор Січ".

Окрім хорватських вертольотів, підприємство також працювало над вертольотами з В'єтнаму. Віддавати їх Україні незаконна влада міста також відмовляється.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram