ГоловнаЕкономікаБізнес

Російський "Лукойл" продає австрійцям автозаправки в Україні

"Лукойл-Україна" входить у п'ятірку лідерів паливного ринку України

Російський "Лукойл" продає австрійцям автозаправки в Україні
Протест против АЗС "Лукойла" в Украине
Фото: Макс Левин

Російська нафтова компанія "Лукойл" домовилася про продаж 100% підприємства з іноземними інвестиціями "Лукойл-Україна", що володіє близько 240 АЗС і 6 нафтобазами на території України, австрійській компанії AMIC Energy Management GmbH.

Про це йдеться в прес-релізі, розміщеному на сайті "Лукойлу".

Зазначено, що переговори пройшли з ініціативи австрійської сторони, яка зацікавилася придбанням активів.

"Продаж мережі АЗС і нафтобаз в Україні компанії AMIC дозволить "Лукойлу" оптимізувати структуру активів і систему управління збутовою мережею в Східній Європі, що має велике значення для підвищення ефективності нашого бізнесу у сфері збуту нафтопродуктів", - цитує прес-реліз віце-президента "Лукойлу" Вадима Воробйова.

"Оскільки "Лукойл-Україна" входить у п'ятірку лідерів паливного ринку України за кількістю станцій та обсягом роздрібної реалізації нафтопродуктів, її придбання є стратегічно важливим кроком для посилення інвестиційного портфеля AMIC у Центральній і Східній Європі. Я хотів би висловити щиру вдячність нашим партнерам за готовність позитивно розглянути нашу пропозицію про купівлю мережі АЗС", - заявив керуючий директор AMIC Energy Management GmbH Гюнтер Майєр.

Фінансових деталей угоди не розголошують.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram