ГоловнаЕкономікаБізнес

Екс-власники ЮКОСу відсудили в Росії ще $1,86 млрд

Європейський суд з прав людини став на бік позивачів

Екс-власники ЮКОСу відсудили в Росії ще $1,86 млрд
Фото: EPA/UPG

Європейський суд з прав людини зобов'язав Росію виплатити колишнім акціонерам російської нафтової компанії ЮКОС компенсацію в розмірі $1,86 млрд. Крім того, російська влада повинна відшкодувати позивачам судові витрати на суму 300 тис євро.

Такий вердикт опубліковано на сайті ЄСПЛ, повідомляє ИТАР-ТАСС. Це рішення не є остаточним, його можна оскаржити у Великій палаті ЄСПЛ протягом трьох місяців

Позов акціонерів ЮКОСу надійшов у ЄСПЛ у квітні 2004 року, коли власники компанії Михайло Ходорковський і Платон Лебедєв уже були у в'язниці. До розгляду за суттю скаргу прийняли 30 січня 2009 року.

Колишні власники компанії просили визнати дії Росії незаконними, заявляючи, що в них відібрали власність, і вимагали відшкодувати збиток на суму $98 млрд.

Нагадаємо, що на початку цього тижня Росія програла судовий процес у Гаазі, ініційований екс-акціонерами ЮКОСу, за результатами якого її зобов'язали виплатити $50 мільярдів. Позов подала Group Menatep Limited, яка представляє інтереси колишніх акціонерів ЮКОСу Леоніда Невзліна, Володимира Дубова й інших, крім Михайла Ходорковського.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram