ГоловнаЕкономікаБізнес

Завдяки АТО стало відомо про новий завод Ахметова

"Євраз" продав Дніпродзержинський коксохім "Метінвесту"

Завдяки АТО стало відомо про новий завод Ахметова
Фото: EPA/UPG

Завдяки бойовим діям на сході стало відомо про новий завод Ріната Ахметова.

Як повідомляє Hubs, після відключення від електромережі Авдіївського коксохіму, який потрапив під обстріл, "Метінвест" оприлюднив заяву, в якій пообіцяв перенаправити на метзаводи продукцію з інших своїх підприємств - Дніпродзержинського і Єнакіївського коксохімів, а також комбінату "Азовсталь".

Це перше офіційне підтвердження того, що Ахметов став власником Дніпродзержинського коксохіму з номінальною потужністю близько 1 млн тонн коксу.

Із 2007 року ДКХЗ належав російському холдингу "Євраз" Романа Абрамовича. Наприкінці 2011 року від Профспілки металургів і гірників стало відомо, що підприємство перейде у власність "Метінвесту", однак жодних подальших підтверджень цієї інформації не було. Менеджмент "Метінвесту" тільки уточнив, що компанія веде переговори про купівлю заводу.

Наприкінці 2013 року у ДКХЗ змінилися акціонери. Замість компанії Lanebrook Романа Абрамовича, яка володіла 94,5% акцій, номінальними власниками стали чотири офшорні компанії: Altana Limited, Salurex Limited, Mastino Тrading і Misandyco Holdings LTD. Кожна з них отримала по 23,6%.

Нагадаємо, "Метінвест" є найбільшою компанією України. Офіційно до складу групи входять два виробники коксу - Авдіївський КХЗ і меткомбінат "Азовсталь", на якому є коксохімічне виробництво. При цьому компанії Ахметова також володіють частками і в кількох інших підприємств сектору: "Запоріжкоксі", "Донецьккоксі" та Єнакіївському коксохімпромі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram