ГоловнаЕкономікаБізнес

У Сімферополі відключено МТС (оновлено)

Мобільний оператор згорне бізнес у Криму протягом двох діб

У Сімферополі відключено МТС (оновлено)

Сімферопольські абоненти компанії "МТС-Україна" вранці у вівторок, 5 серпня, залишилися без мобільного зв'язку.

Як повідомляє "Крым.Реалии", на екранах мобільних телефонів поділки мережі перекреслені або відсутні. І напис: "Тільки екстрені виклики".

За даними видання, наразі така проблема властива лише сімферопольським абонентам. Наприклад, у жителів Керчі, Ялти і Бахчисарая український зв'язок "МТС" наразі є.

При цьому картки інших українських операторів - "Київстару" і "Лайфу" - в Сімферополі працюють.

У київському контактному центрі "МТС-Україна" видання повідомили, що, за їхніми показниками, зв'язок у Сімферополі є, однак вони прийняли заявку і з'ясовуватимуть причини несправностей. Тут також зазначили, що сформована ситуація ніяк не пов'язана з нещодавніми заявами кримської "влади" про те, що українські мобільні оператори із 5 серпня припинять свою роботу в Криму.

"МТС-Україна" продовжує працювати в Криму, радше за все, це якісь технічні несправності, які ми будемо з'ясовувати і усувати", - повідомили в компанії.

Тут також пообіцяли додатково проінформувати про результати перевірки, причини відсутності зв'язку й усунення несправностей.

У суботу "віце-прем'єр" Криму Дмитро Полонський повідомив, що українські оператори мобільного зв'язку вирішили з 5 серпня припинити роботу в Криму. Українські оператори поспішили спростувати цю інформацію.

ОНОВЛЕННЯ. Водночас віце-прем'єр окупаційного уряду Криму Дмитро Полонський заявив "Крыминформу", що МТС згортає бізнес на півострові. "Відключення йде поетапно, поки що тільки Сімферополь. Протягом двох діб, виходячи з технічних можливостей, "МТС-Україна" вимкне свою мережу", - заявив він.

Полонський сказав, що точної інформації про дії інших операторів ще немає. "Інформація була різна, від внутрішніх джерел у самих компаніях, і зі зрозумілих причин вона може не збігатися з офіційною", - зазначив він.

Водночас, зазначає видання, у Криму вже кілька днів спостерігають ажіотажний попит на картки "МТС-Россия". За ними шикуються черги, як кілька тижнів тому в липні, коли поширилися чутки, що українські оператори підуть із Криму.

Кримчани купили вже близько 800 тисяч російських сім-карт, ще близько 1 мільйона 200 тисяч готові до продажу, заявляє місцева "влада".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram