ГоловнаЕкономікаБізнес

"Укртрансгаз" завершив підготовку ГТС до реверсу газу зі Словаччини

Постачання повинні розпочати 1 вересня

"Укртрансгаз" завершив підготовку ГТС до реверсу газу зі Словаччини
Фото: utg.ua

Оператор газотранспортної системи України компанія "Укртрансгаз" 7 серпня на компресорній станції "Ужгород" завершила повний комплекс робіт із забезпечення технічної можливості приймати природний газ зі Словаччини.

Як повідомляє сайт компанії, роботи виконано згідно з графіком, власними силами і за власні кошти "Укртрансгазу".

"За результатами останніх переговорів між операторами газотранспортних систем України (ПАТ "Укртрансгаз") і Словаччини (Eustream as) остаточно узгоджено технічні аспекти, пов'язані з прикордонним співробітництвом, взаємодією під час експлуатації об'єктів та з обліком газу", - додали в компанії.

Нагадаємо, що 28 квітня 2014 року між "Укртрансгазом" і Eustream as підписано Меморандум про взаєморозуміння щодо забезпечення реверсних постачань газу в Україні.

На початку липня словацький оператор Eustream повідомив про успішне завершення процедури Open Season з прийому заявок на постачання газу в Україну через територію Словаччини. До постачань газу в Україну через Словаччину виявили інтерес близько двох десятків європейських постачальників, що, відповідно до Меморандуму, передбачає можливість постачання газу зі Словаччини вже з 1 вересня цього року. Цього року заплановано постачити 3,2 млрд кубометрів газу, а з 2015 року цей обсяг мають збільшити до 10 мільярдів кубометрів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram