ГоловнаЕкономікаБізнес

ЗАЗ практично зупинив роботу

Автозавод пояснює свої проблеми девальвацією та бойовими діями на Донбасі

 ЗАЗ практично зупинив роботу
Фото: autoua.net

Запорізький автозавод оголосив, що практично зупинив роботу через ситуацію в країні.

"Зараз на Запорізькому автомобільному заводі виробництво автомобілів і автобусної техніки практично зупинено з певних причин. У ситуації, коли більш ніж у півтора рази девальвувала національна валюта, що призвело до зниження купівельної спроможності громадян України, коли у східному регіоні фактично йде війна, повністю зупинено продаж в Луганській та Донецькій областях, в умовах обвалу продажів нових автомобілів на ринку України і фактичної зупинки експортних поставок в РФ, виготовляти автомобілі "на склад" економічно недоцільно", - йдеться у повідомленні підприємства, оприлюдненому на сайті асоціації "Укравтопром".

На підприємстві відбулося скорочення робочих місць, проте його масштаби не уточнюються. Повідомляється тільки, що звільнили невелику частину співробітників.

ЗАЗ запевняє, що обсяги виробництва збільшаться, як тільки ситуація в Україні стабілізується.

За даними "Укравтопрому", у липні ЗАЗ випустив всього 8 автомобілів. За сім місяців цього року випустили 10 950 транспортних засобів.

Нагадаємо, що група "АІС" вирішила з 1 серпня призупинити виробництво автомобілів на Кременчуцькому автозбиральному заводі у зв'язку з обвалом ринку та припиненням підтримки вітчизняних підприємств.

ЗАЗ контролює депутат Верховної Ради від групи "Економічний розвиток" Таріел Васадзе.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram