ГоловнаЕкономікаБізнес

Український судноплавний оператор KDM Shipping йде до Росії

Компанія заявила, що російські порти вигідніші

Український судноплавний оператор KDM Shipping йде до Росії
Фото: nikcity.com

Український судноплавний оператор KDM Shipping переорієнтувала весь свій флот в Азовське море для роботи в російських портах, тому що це вигідніше порівняно з українськими.

У своєму звіті на Варшавській фондовій біржі компанія зазначає, що вантажний сегмент дуже змінився з кінця 2013 року, і вести бізнес в українських річкових портах стає дедалі складніше.

"Аналізуючи результати перших шести місяців, очевидно що судна, що працюють в російських портах Азовського моря і російських річкових портах, більш дохідні і менш схильні до ризику нестачі вантажів", - сказано у звіті. Тому менеджмент компанії ухвалив рішення збільшити присутність в Росії, перевівши флот в Азовське море, і, де можливо, змінити прапор на російський.

Нагадаємо, що KDM Shipping (холдингова компанія ТОВ "Столична судноплавна компанія") - це єдиний публічний судноплавний оператор в Україні. Компанія здійснює перевезення навалювальних вантажів судами типу "ріка-море" в районах Чорного, Азовського і Середземного морів. Вантажний флот групи складається з десяти суховантажів.

Мажоритарним власником KDM Shipping є Костянтин Молодковець.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram