ГоловнаЕкономікаБізнес

Ціна на нафту впала до $100 за барель

Що дешевша нафта, то більше проблем у російської економіки

Ціна на нафту впала до $100 за барель

Ціна на нафту північноморського сорту Brent, яка багато в чому визначає ринкову вартість російської нафти, на вчорашніх торгах упала на 2,5%, до $100 за барель.

Це найнижчий показник за останні 16 місяців, наголошує РБК.

Американський сорт нафти WTI подешевшав ще більше - на 3%, і тепер він коштує менш ніж $93 за барель, що є мінімальним значенням від початку цього року.

Нафта на біржах подешевшала через суттєве підвищення курсової вартості американського долара, що послабило попит на товарні активи, ціни на які встановлено у валюті США.

Зміцнення позицій долара на світовому валютному ринку спричинене тим, що американська економіка відновлюється швидше, ніж економіка країн ЄС. Зокрема, за підсумками серпня індекс ділової активності в промисловості США сягнув значення 59,0 пункту - найвищий показник із травня 2011 року. Тим часом аналогічний індикатор для країн єврозони знизився до позначки 50,7 пункту - найнижчий показник з вересня 2013 року.

Нагадаємо, що високі ціни на нафту - одне з основних джерел добробуту Росії. На початку 2013 року прем'єр-міністр РФ Дмитро Медведєв розповідав, що приблизно половина доходів російської скарбниці - це виручка від продажу нафти і газу. Що дешевшою буде нафта, то більше проблем буде в російської економіки, яка і так зараз скотилася в рецесію.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram