ГоловнаЕкономікаБізнес

Кабмін призначив невістку Яцуби главою держкомпанії "Ліки України"

Вікторію Яцубу на фармацевтичному ринку ніхто не знає

Кабмін призначив невістку Яцуби главою держкомпанії "Ліки України"
Фото: Макс Левин

Кабінет Міністрів 20 серпня призначив Вікторію Яцубу головою правління державної акціонерної компанії "Ліки України" - підприємства, до структури якого входять кілька аптечних баз, мережа аптек і понад десяток дочірніх підприємств, а його чистий дохід у 2013 році перевищив 80 млн грн.

Про це йдеться в розпорядженні уряду №759.

Як пише видання "Деловая столица", Вікторія Яцуба для більшості учасників фармацевтичного ринку є людиною-загадкою. Донедавна вона працювала в дніпропетровському комунальному підприємстві "Фармація".

При цьому вона - невістка Володимира Яцуби, який у різний час обіймав посади губернатора Дніпропетровської області, міністра регіонального розвитку та будівництва, міністра Кабінету Міністрів, постійного представника президента України в Криму та голови Севастопольської міської адміністрації.

Чоловік Вікторії Яцуби Андрій, досі депутат Дніпропетровської міськради від Партії регіонів, - старший син екс-чиновника.

Видання зазначає, що "Ліки України", як державне підприємство, має прямий доступ до тендерів МОЗ на закупівлю препаратів за бюджетні кошти та постачання ліків до лікарень, а також має право на виробництво препаратів за держзамовленням, поповнення державних запасів ліків у разі стихійного лиха та катастроф (до цього списку можна віднести і формування резерву медикаментів для армії), а також доступ до наркотичних і психотропних препаратів.

"Настільки широкі повноваження дозволяють вибудувати чимало корупційних схем, в яких за останні роки набили руку фармацевти", - зазначає видання.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram