ГоловнаЕкономікаБізнес

Фіскальна служба знайшла акції компаній Курченка

Цінні папери олігарха-втікача оцінили в 5,4 млрд грн

Фіскальна служба знайшла акції компаній Курченка
Фото: metalist.ua

Державна фіскальна служба заявила, що знайшла акції компаній, які належать олігархові-втікачу Сергієві Курченку, на загальну 5 млрд грн.

Про це пише УНІАН із посиланням на прес-службу фінансових розслідувань ДФС.

Під час обшуку в офісі одного зі столичних банків, який проводили в рамках кримінального провадження, податківці виявили та вилучили документи компанії - зберігача цінних паперів, яка надавала послуги підприємствам, підконтрольним Курченкові.

На рахунках цієї компанії в електронному вигляді зберігалися цінні папери, що належали олігарху, зокрема акції нафтопереробного заводу, футбольного клубу, стадіону, декількох банків і страхової компанії.

"Цінні папери загальною номінальною вартістю 5,4 млрд грн придбано за кошти, отримані незаконним шляхом", - повідомила прес-служба.

Нацкомісія з цінних паперів та фондового ринку заборонила проводити будь-які операції з цінними паперами, що належать Курченкові. "Акції буде "заморожено", оскільки їх придбання - це фактична легалізація коштів, отриманих незаконним шляхом. Так попереджено втрати державного бюджету на суму вартості цінних паперів", - повідомила Фіскальна служба.

Нагадаємо, раніше повідомляли про арешт грошових коштів і нерухомого майна групи ВЕТЕК.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram