ГоловнаЕкономікаБізнес

ГЗК Фірташа перейшли в управління людини, пов'язаної з Коломойським

Контроль над титановими рудниками отримала Об'єднана гірничо-хімічна компанія

ГЗК Фірташа перейшли в управління людини, пов'язаної з Коломойським
Фото: Макс Левин

Керівником держпідприємства "Об'єднана гірничо-хімічна компанія", яке отримало контроль над Вільногорським та Іршанським комбінатами, стала людина, пов'язана з дніпропетровським губернатором Ігорем Коломойським.

Про це пише "Деловая столица".

Комбінати останні 10 років перебували в оренді у "Кримського титану" (належить Дмитру Фірташу), але в п'ятницю, із закінченням терміну оренди, вони перейшли в управління ОГХК. В.о. голови цього підприємства є Руслан Журило.

За інформацією видання, Журило - уродженець Дніпропетровської області, який працював у 2008 році заступником директора Східного ГЗК (держпідприємство, що видобуває уранову руду). Тоді Журило засвітився в ролі заступника керівника санацією заводу "Електрон-газ", де його шефом був Володимир Горб, який також очолював компанію "Славутич-капітал" Геннадія Корбана - нинішнього заступника Коломойського.

Зрештою, Журило також певний час був директором ТОВ "Приладний завод "Електрон", в той момент, коли його основним засновником була Ольга Гугніна - одна з найдосвідченіших юристів групи "Приват", яка представляла інтереси компанії "Приват-Сток-Сервіс".

Нагадаємо, ГЗК в Іршанську та Вільногірську є постачальниками титанової сировини для "Сумихімпрому", "Кримського титану" і Запорізького титано-магнієвого комбінату.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram