ГоловнаЕкономікаБізнес

"Газпром" зробив угорський реверс занадто дорогим для України

Росіяни штучно створили ситуацію із ціною газу на ринку Угорщини

 "Газпром" зробив угорський реверс занадто дорогим для України
Фото: i-g-t.org

Російському газовому монополістові "Газпрому" вдалося штучно підвищити ціни на газ для Угорщини, що автоматично зробило невигідним використання реверсного маршруту постачання газу з Угорщини в Україну.

Про це повідомив голова оператора газотранспортної системи України "Укртрансгаз" Ігор Прокопів, пише УНІАН.

"Угорщина сьогодні завантажена мало. Там попрацювали росіяни. Вони створили штучно ситуацію із ціною газу на ринку Угорщини, він (коштує) близько 400 дол. (за тисячу кубометрів). Він для нас занадто дорогий", - сказав Прокопів.

При цьому, говорячи про те, яким чином ціну було збільшено, голова "Укртрансгазу" підкреслив: "За рахунок транспортних надбавок. У "Газпрому" є багато шляхів для цього".

Як повідомлялося, Україна протягом більш як 3 місяці не може довести добові обсяги постачання природного газу з Угорщини до максимально можливих 16 млн кубометрів. У середньому обсяг добового експорту газу з Угорщини в Україну становить від 3 до 5 млн кубометрів.

Раніше Прокопів зазначав, що ціна словацького газу для України становить 320-330 дол. за тисячу кубометрів.

Нагадаємо, 10 вересня оператор польської ГТС компанія Gaz System підтвердила, що мусила припинити постачання газу в Україну через скорочення імпорту російського палива до Польщі "Газпромом".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram