ГоловнаЕкономікаБізнес

Росія введе мита на українські товари з можливістю відтермінування

Мінекономрозвитку Росії відреагувало на ратифікацію Угоди асоціації з ЄС

Росія введе мита на українські товари з можливістю відтермінування
Фото: www.dw.de

Уряд РФ має намір ввести мита для українських товарів, а потім відкласти їх застосування. Про це сьогодні заявив глава Мінекономрозвитку РФ Олексій Улюкаєв, інформує РИА Новости.

Мита для України відкладуть, якщо Київ і Брюссель "виконають свою обіцянку про відтермінування імплементації їхньої Угоди про асоціацію в частині зони вільної торгівлі".

"Я думаю, що це правильна симетрична конструкція: Україна ратифікує угоду, ми підписуємо постанову. І згідно з нею ми теж мусимо з 1 листопада застосовувати", - сказав Улюкаєв.

Якщо, за словами Улюкаєва, до кінця жовтня Україна ухвалить "якийсь акт, який демонструє, що ми однаково розуміємо брюссельську домовленість", тоді і Росія ухвалить рішення про відтермінування до кінця 2015 року цього режиму.

Нагадаємо, в п'ятницю, 12 вересня, на тристоронній зустрічі в Брюсселі Україна, Єврокомісія і Росія домовилися відкласти тимчасове застосування договору про вільну торгівлю ЄС-Україна до 31 грудня 2015 року. Таким чином, з 1 листопада 2014 року ЄС подовжує привілейований і автономний доступ на свій ринок для українських товарів, але відкладає до 31 грудня 2015 року застосування угоди про створення зони вільної торгівлі, зокрема безмитне ввезення своїх товарів в Україну.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram