ГоловнаЕкономікаБізнес

Російського мільярдера Євтушенкова звинуватили у розкраданні акцій

Голову АФК "Система" посадили під домашній арешт

Російського мільярдера Євтушенкова звинуватили у розкраданні акцій
Владимир Евтушенков
Фото: mcontent.life.ru

У Росії голові ради директорів ВАТ АФК "Система" Володимиру Євтушенкову пред'явлено звинувачення у легалізації (відмиванні) грошових коштів.

Про це повідомив офіційний представник СКР Володимир Маркін, пише "Интерфакс".

"У Головному слідчому управлінні СК Росії розслідується кримінальна справа за фактом розкрадання акцій підприємств, що входять у паливно-енергетичний комплекс Республіки Башкортостан, і їх легалізації (частина 4 статті 160, частина 4 статті 174.1, частина 4 статті 174 КК РФ). Слідство має достатні підстави вважати, що до легалізації (відмивання) майна, придбаного злочинним шляхом, причетний Євтушенков", - зазначив Маркін.

За клопотанням слідства суд обрав йому запобіжний захід у вигляді домашнього арешту до 16 листопада.

Знайоме з матеріалами справи джерело повідомило, що Євтушенков провину не визнає.

В офіційній заяві АФК "Система" повідомила, що вважає пред'явлене голові ВАТ звинувачення "повністю необґрунтованим". У компанії також заявили, що домагатимуться його оскарження "в установленому порядку".

У липні ЗМІ повідомляли про те, що слідство викликало Євтушенкова на допит у справі про розкрадання акцій підприємств ПЕК Республіки Башкортостан, однак сам підприємець відмовлявся коментувати цю інформацію.

У середині липня Басманний суд Москви наклав арешт на пакет акцій компанії "Башнефть", який належить "Системі",  у рамках розслідування справи про розтрату та легалізацію грошових коштів щодо екс-голови нафтової компанії Урала Рахімова.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram