ГоловнаЕкономікаБізнес

США можуть скасувати санкції проти Росії, - КоммерсантЪ

Якщо Росія виведе війська і погодиться на створення буферної зони

США можуть скасувати санкції проти Росії, - КоммерсантЪ
Фото: newsradio.com.ua

Сполучені Штати можуть частково скасувати санкції проти Росії, якщо остання погодиться створити буферну зону на території бойових дій, виведе своїх військовослужбовців і перестане підтримувати бойовиків.

Про це пише російське видання "КоммерсантЪ" з посиланням на власне джерело в адміністрації США.

Крім того, США хочуть звільнення заручників, відновлення суверенітету України та контролю на українсько-російському кордоні. "Ми чекаємо від Росії виведення всіх військовослужбовців і техніки з території України. Москва мусить перестати надавати підтримку збройним групам і найманцям в Україні, вона повинна звільнити всіх заручників, перш за все - пілота Надію Савченко і режисера Олега Сенцова. Ми також вимагаємо встановлення контролю на російсько-українському кордоні та відновлення суверенітету України над її кордоном при постійному моніторингу з боку ОБСЄ", - цитує видання американського чиновника.

Прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков заявив, що Кремлю нічого не відомо про ці вимоги. За його словами, поки Білий дім не зробить офіційної заяви, влада РФ не коментуватиме цю тему.

Також джерело в МЗС РФ повідомило, що Москва не планує вести переговори з Вашингтоном про умови пом'якшення "незаконних обмежень", введених проти Росії.

Нагадаємо, 12 вересня США ввели черговий пакет санкцій проти РФ. Обмеження стосувалися шести російських банків, кількох енергетичних компаній, зокрема "Газпрому", і п'яти оборонних підприємств.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram