ГоловнаЕкономікаБізнес

У Москві арештовано активи Сергія Тарути

Донецький губернатор сам повідомив про втрату бізнесу

У Москві арештовано активи Сергія Тарути
Фото: Макс Левин

Басманний районний суд Москви арештував бізнес донецького губернатора Сергія Тарути. Про це сам Тарута заявив у телепрограмі "Перша шпальта" на Першому каналі, повідомляє "Українська правда".

"Мого бізнесу вже немає, він арештований, його забрали, тому це розплата... Це не терористи, терористи захопили офіс, терористи захопили будівлю, терористи зруйнували офіс у Маріуполі. А активи, на які накладено арешт, активи, які знаходяться і тут, в Україні, і за межами України, за рішенням Басманного суду, найсправедливішого суду у світі, - ці активи сьогодні арештовано", - сказав він.

Губернатор зазначив, що оскільки контрольний пакет компанії ІСД належить російським акціонерам, ця процедура відбулася доволі легко.

Тарута є співвласником корпорації "Індустріальний союз Донбасу", контрольним пакетом якої володіють російські акціонери.

ІСД спеціалізується на виробництві та реалізації металопродукції, контролюючи Алчевський і Дніпровський металургійні комбінати, Дніпропетровський трубний завод, Алчевський коксохімічний завод, а також металургійні комбінати ISD Dunaferr, ISD Huta Czestochowa й інші активи.

Раніше стало відомо, що нова влада Криму може відібрати санаторій "Айвазовське", який належить Таруті.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram