ГоловнаЕкономікаБізнес

У справі одеського депутата Крука пройшли обшуки в ДПЗКУ і Capital Times

Слідчих цікавили документи про продаж Круком стивідорної компанії

У справі одеського депутата Крука пройшли обшуки в ДПЗКУ і Capital Times
Вячеслав Крук
Фото: dumskaya.net

У справі затриманого СБУ одеського депутата В'ячеслава Крука пройшли обшуки в Державній продовольчо-зерновій корпорації України й інвесткомпанії Capital Times.

"Уранці ми не змогли потрапити всередину - вже йшов обшук, нікого не впускали. А тих співробітників, які пройшли раніше за силовиків, відповідно, не випускали", - цитує Forbes одного із співробітників ДПЗКУ.

Засновник Capital Times Ерік Найман розповів, що слідчих цікавили документи, що стосуються Української національної стивідорної компанії, яка належала Круку, і угоди з її поглинання Державною продовольчо-зерновою корпорацією.

"Рішення суду про обшук датується 24 вересня. Тоді як угоду здійснено 25 вересня. Тобто на момент рішення суду угоди ще не було. Тому рішення може бути політичним - щоб В'ячеслав Крук зняв свою кандидатуру з виборів. Силовики - представники СБУ - прийшли з дозволом на виїмку трьох комп'ютерів. Але насправді все виглядало як оксамитове свавілля часів Януковича", - сказав Найман.

Видання стверджує, що силовики провели обшуки в усіх причетних до угоди компаніях - зокрема в ЮК Asters та решті учасників ланцюжка.

Про придбання Держкорпорацією стивідорної компанії (завантажує і розвантажує судна) стало відомо на початку вересня. Ця фірма оперує на базі 14 причалу Одеського морського торгового порту.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram