ГоловнаЕкономікаБізнес

Вищий госпсуд відмовився продовжити термін розробки плану санації "Сумихімпрому"

Рік тому ці судді ухвалили протилежне рішення

Вищий госпсуд відмовився продовжити термін розробки плану санації "Сумихімпрому"
Фото: tsn.ua

Колегія суддів Вищого господарського суду залишила чинною постанову Харківського апеляційного суду від 1 липня 2014 року, тим самим відмовивши в продовженні терміну розробки плану санації заводу "Сумихімпром".

Як пише кореспондент УНІАН,це рішення ухвалила колегія суддів Вищого господарського суду за касаційною скаргою "Сумихімпрому" і низки інших підприємств.

У 2013 році та сама колегія суддів відмовила у задоволенні касаційної скарги Фонду державного майна України і визнала законними рішення господарського суду Сумської області та Харківського апеляційного господарського суду про продовження терміну розробки плану санації ПАТ "Сумихімпром", хоча законом про банкрутство продовження терміну розробки плану санації не передбачено.

Нагадаємо, що раніше Громадська робоча група з вирішення проблемних питань титанової галузі України звернулася до Вищої кваліфікаційної комісії суддів України та Вищої ради юстиції з вимогою залучити до відповідальності суддів Госпсуду Сумської області, Харківського апеляційного госпсуду і ВГСУ за незаконне продовження терміну підготовки плану санації ПАТ "Сумихімпром", що мало наслідком затягування процедури банкрутства.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram