ГоловнаЕкономікаБізнес

Ціна на нафту Brent опустилася нижче за $21

Падіння цін пов'язане з новим прогнозом зростання світової економіки

Ціна на нафту Brent опустилася нижче за $21

Ціни на нафту Brent опустилися нижче за 91 дол. за барель через прогнози слабкого зростання світової економіки і збільшення запасів нафти у США, передає РБК-Україна.

До 7:40 за київським часом ф'ючерси на Brent подешевшали на 1,07 дол., до 91,04 дол. за барель, перед цим вони падали до 90,76 дол., а ф'ючерси на WTI - на 0,99 дол., до 87,86 дол. за барель.

"Трейдери стурбовані зростанням світової економіки і надлишком пропозиції нафти. Ринок відзначає підвищену пропозицію зі слабким попитом", - сказав аналітик OptionsXpress у Сіднеї Бен Ле Брюн.

Нагадаємо, у вівторок, 7 жовтня, Міжнародний валютний фонд втретє цього року знизив прогноз зростання світової економіки з урахуванням слабких показників найбільших країн єврозони, Японії і великих країн, що розвиваються. Водночас запаси нафти у США виросли на 5,1 млн барелів минулого тижня, за даними Американського інституту нафти, з прогнозом підвищення на 1,5 млн.

Нагадаємо, цього тижня курс долара вперше перевищив позначку в 40 російських рублів. Раніше Держдума Росії "розпечатала" нафтогазовий резерв, дозволивши використовувати його кошти для погашення бюджетного дефіциту.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram