ГоловнаЕкономікаБізнес

Окупанти пригрозили Фірташу "допомогти" із продажем "Кримського титану"

Ostchem звинуватили у невиплаті зарплат в Армянську

Окупанти пригрозили Фірташу "допомогти" із продажем "Кримського титану"
Фото: Макс Левин

Окупаційний уряд Криму пригрозив Дмитру Фірташу "допомогти" з продажем заводу "Кримський титан" в Армянську.

Як повідомляє "Коммерсант", міністр промислової політики Криму Андрій Скринник заявив, що "Кримський титан" затримує платежі за комунальні послуги та заборгував співробітникам зарплату за два місяці. "Не хочеться вживати примусових заходів, але на певних підприємствах нас змушують до цього", - заявив у свою чергу в.о. голови Криму Сергій Аксьонов. Він зазначив, що у Фірташа є час вирішити проблеми заводу до 1 листопада.

Скринник повідомив, що власники "Кримського титану" вже вели переговори про його продаж якомусь великому російському інвестору. "Ми готові посприяти в пошуках покупця", - додав він.

Водночас представник Фірташа Олег Аристархов стверджує, що "Кримський титан" не виставляли на продаж, немає проблем із сировиною, завод працює з повним завантаженням.

Нагадаємо, Фірташ приватизував ПрАТ "Кримський титан" без конкурсу наприкінці 2012 року. Компанії Фірташа Ostchem Germany запропонували придбати держпакет підприємства, оскільки вона була співзасновником ПрАТ (до приватизації Ostchem належало 50% -1 акція "Кримського титану").

Державні 50% +1 акція коштували Ostchem 678 млн грн.

Завод є найбільшим у Східній Європі виробником діоксиду титану, який використовується для виготовлення лакофарбової продукції, пластмас, каучуку, гуми, паперу та інших виробів. На ньому працює близько 4,9 тис. осіб.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram