ГоловнаЕкономікаБізнес

ДТЕК попросив "Айдар" піти з ТЕС в місті Щастя

Холдинг Ахметова заявив, що бійці АТО провокують обстріли станції

ДТЕК попросив "Айдар" піти з ТЕС в місті Щастя
Фото: Макс Левин

Компанія ДТЕК Ріната Ахметова попросила військовослужбовців 80 бригади та батальйону "Айдар" піти з Луганської ТЕС у місті Щастя, яка належить холдингу. Про це йдеться на сайті ДТЕК.

"Необхідно терміново змінювати спосіб захисту ТЕС. Станція не може служити укріпбудівлею. Її можна захищати тільки зовні. Поки військові перебуватимуть на території ТЕС, залишатиметься загроза її руйнування. З Луганської станції зробили другий Донецький аеропорт. Але тільки наслідки будуть значно серйознішими", - заявив керівник антикризового штабу ДТЕК Дмитро Сахарук.

Компанія вважає, що присутність військових на станції провокує бойовиків на обстріли, які можуть знищити ТЕС. "Бойовики ціляться у військових, а влучають у станцію і в енергетиків, які насправді ніяк не захищені", - заявив Сахарук.

Луганська ТЕС - основне джерело електроенергії в Луганській області. Зараз три енергоблоки станції працюють на критичному мінімумі палива через неможливість доправити вугілля залізницею після того, як підірвали міст у районі станції "Кондрашевська". Робочі тільки дві високовольтні лінії електропередач із 22-х, решту пошкоджено.

З 2 вересня Луганська ТЕС перебуває під контролем бійців 80 аеромобільної бригади ЗСУ та батальйону "Айдар". З 4 вересня кілька об'єктів станції замінували "айдарівці".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram