ГоловнаЕкономікаБізнес

Чиновники забрали у Фірташа другий титановий комбінат

Після опису майно передадуть на баланс у державну Об'єднану гірничо-хімічну компанію.

Чиновники забрали у Фірташа другий титановий комбінат
Фото: Макс Левин

Учора комісія Мінекономрозвитку та Фонду держмайна почала перепис майна на території Іршанського гірничо-збагачувального комбінату, пише Капитал. Після інвентаризації майно передадуть на баланс Об'єднаної гірничо-хімічної компанії (ОГХК), пояснив її директор Руслан Журило.

Раніше таку саму процедуру пройшов Вільногірський гірничо-металургійний комбінат.

ГЗК 10 років були в оренді у "Кримського титану" олігарха Дмитра Фірташа, але у 2014 році їх повернули у державну власність.

Донедавна титановий бізнес Фірташа представляв завод "Кримський титан" і чотири сировинні підприємства - Іршанський, Міжріченський, Вільногірський комбінати та компанія "Валки-Ільменіт". Крім того, наприкінці минулого року бізнесмен отримав контроль над Запорізьким титано-магнієвим комбінатом. До зміни влади він також виявляв інтерес до приватизації "Сумихімпрому", який виробляє двоокис титану.

Тепер Іршанський і Вільногірський комбінати перейшли на баланс державної ОГХК. Керівника держкомпанії Руслана Журила пов'язують з бізнес-групою Приват губернатора Дніпропетровської області Ігоря Коломойського через те, що він працював у компаніях замгубернатора області Геннадія Корбана та юриста бізнес-групи Приват Ольги Гугніної. Сам Коломойський заявляв, що не має інтересів у титановій галузі.

Нагадаємо, окупаційна влада Криму пригрозила Фірташу примусово продати його завод "Кримський титан".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram