ГоловнаЕкономікаБізнес

Росія припиняє ввезення рослинної продукції з України

"Тимчасове обмеження" набуває чинності в середу, 22 жовтня

Росія припиняє ввезення рослинної продукції з України
Фото: zhitomir.info

Россільгоспнагляд з 22 жовтня вводить тимчасове обмеження на поставки з України, в тому числі транзитом через її територію, усіх видів піднаглядної рослинної продукції. Про це заявив заступник керівника Россільгоспнагляду Олексій Саурін, повідомляє прес-служба російського відомства.

Раніше Россільгоспнагляд звернувся до української Держветфітослужби з проханням до 21 жовтня надати інформацію про обсяги вирощеної цього року в Україні рослинної продукції та про площі, зайняті під окремі культури, а також надати інші переконливі гарантії українського походження рослинної продукції, що поставляється з України в Росію.

Запит пов'язаний із різким збільшенням поставок рослинної продукції з України, а також із відсутністю або навмисним видаленням маркування з упаковки, що, на думку Россільгоспнагляду, може свідчити про поставки через Україну рослинних вантажів з Європейського союзу, які підпадають під російські санкції.

Нагадаємо, раніше інше російське відомство - Росспоживнагляд - ввело заборону на імпорт з України до Росії всієї сирної продукції через невідповідне маркування.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram