ГоловнаЕкономікаБізнес

"Метінвест": бої на сході ускладнили залучення позик

У Донецькій області зупинилися чотири заводи групи

"Метінвест": бої на сході ускладнили залучення позик

Холдинг "Метінвест" заявив про складнощі у залученні позик у зв'язку з напруженою ситуацією на сході України. Про це сказав генеральний директор компанії Юрій Риженков, коментуючи її фінансові результати за перше півріччя 2014 року.

Виручка холдингу в січні-червні скоротилася на 19% до 1,45 млрд доларів у зв'язку зі скороченням ринку, але Риженков все одно вважає, що півріччя виявилося досить успішним для "Метінвесту" з точки зору бізнесу.

На ММК ім. Ілліча на повну потужність працювала установка із вдування пиловугільного палива і відремонтовано конвертер №3, на Єнакіївському металургійному заводі після капітального ремонту запрацювала доменна піч №5. За шість місяців група збільшила чистий прибуток і накопичила чималий резерв, який мав дозволити продовжити впевнено працювати в другому півріччі.

При цьому Риженков нагадав, що наприкінці першого півріччя в регіонах присутності "Метінвесту" на сході України почалися активні бойові дії.

"Кілька наших заводів у Донецькій області мусили припинити свою роботу. Зупинилися Єнакіївський метзавод, його макіївська філія, Авдіївський КХЗ і Харцизький трубний завод. У результаті проблеми з постачанням сировини стали відчувати й інші підприємства групи. Напружена ситуація в регіоні неминуче позначилася на фінансовому стані групи. Серйозно ускладнилося отримання позик на ринках боргового капіталу: отримати нові кредити або рефінансувати наявні стало практично неможливо", - зазначив Риженков.

Проте, за його словами, незважаючи на складну обстановку, "Метінвест" продовжував виконувати всі взяті на себе фінансові зобов'язання.

"Сьогодні ми намагаємося знову запустити наші заводи і використовувати запас міцності, накопичений у першому півріччі, для підтримки людей - наших співробітників і мешканців регіонів присутності. Незважаючи на те, що деякі з наших підприємств досі простоюють, ми не скорочуємо працівників і продовжуємо виплачувати їм усім заробітну плату. Більш того, протягом року "Метінвест" двічі підвищував її розмір", - сказав Риженков.

За його словами, не зупиняє група і соціальні інвестиції в містах присутності.

Нагадаємо, що "Метінвест" - найбільша компанія України.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram