ГоловнаЕкономікаБізнес

Українськими Ан-148 зацікавилася нова авіакомпанія

Atlasjet Ukraine шукає літаки для регіональних перевезень

Українськими Ан-148 зацікавилася нова авіакомпанія
Фото: www.rv.org.ua

Авіакомпанія Atlasjet Ukraine зацікавилася літаками Ан-148 заводу "Антонов". Як повідомляє "Апостроф", наприкінці літа підприємство зробило розрахунки на замовлення української Atlasjet.

Авіакомпанію цікавили характеристики літаків Ан-148 і Ан-158 у компонуванні на 73 (65 крісел економ-класу і 8 крісел бізнес-класу) і 89 (79 крісел економ-класу і 10 крісел бізнес-класу) пасажирів. Для проведення розрахунків використовували внутрішні маршрути з Києва до Львова, Одеси, Харкова, Донецька, Чернівців, Херсона, а також міжнародних маршрутів із Києва, Львова, Чернівців, Харкова, з Одеси в кілька європейських міст.

Гендиректор Atlasjet Ukraine Сергій Підгородецький підтвердив, що компанія була на "Антонові". "Вибір Atlasjet Airlines щодо типу середньомагістрального судна зроблений давно на користь Airbus A320/321, але за типами літаків для регіонального флоту такої однозначності не було. Вивчивши всі "за" і "проти", турецькі інвестори і керівництво авіакомпанії дійшли думки, що залучення повітряних суден типу Ан-148 є найбільш бажаним для регіонального флоту", - розповів він.

В "Антонові" теж підтверджують переговори з Atlasjet, але не розкривають подробиць.

Нагадаємо, що літаки цих моделей купують північнокорейська Air Koryo і кубинська Cubana de Aviacion.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram