ГоловнаЕкономікаБізнес

МінАПК підрахувало збитки від російського ембарго

Аграрії недоотримають 17 млн доларів за своїми контрактами

МінАПК підрахувало збитки від російського ембарго
Фото: argumentua.com

Міністерство аграрної політики та продовольства оцінює збитки українських виробників рослинницької продукції від заборони Росією імпорту цієї продукції з України у 17 млн доларів до кінця 2014 року. Про це на брифінгу в Кабінеті Міністрів повідомив міністр аграрної політики і продовольства Ігор Швайка.

"Якщо заборона на ввезення рослинної продукції в Росію триватиме до кінця року, втрати сільгоспвиробників у зв'язку з неможливістю реалізувати продукцію за укладеними раніше договорами можуть становити близько 17 млн доларів", - сказав він.

Швайка також зазначив, що, за оцінками фахівців Мінагрополітики, можливі втрати українських аграріїв у 2015 році від таких обмежень Росії можуть скласти від 50 до 60 млн доларів.

За даними міністерства, за 9 місяців цього року з України в Росію поставлено 81 тис. тонн плодоовочевих продуктів, в тому числі і картоплі.

Нагадаємо, від сьогодні Россільгоспнагляд ввів тимчасові обмеження на постачання з України або транзитом через її територію всіх видів рослинної продукції. Заборона пов'язана з тим, що Держветслужба України не надала інформацію про обсяги вирощеної цього року продукції і площі, зайняті під окремі культури в кожній області. Росія побоюється, що під виглядом української продукції в країну ввезуть продовольство європейського походження.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram