ГоловнаЕкономікаБізнес

Фірташ: я наполовину соціаліст, наполовину капіталіст

Бізнесмен розповів про відремонтовані під'їзди і лікарні

Фірташ: я наполовину соціаліст, наполовину капіталіст
Фото: Макс Левин

Бізнесмен Дмитро Фірташ вважає себе наполовину соціалістом, наполовину капіталістом.

Про це він сказав в інтерв'ю LB.ua.

"У мене позиція гранично чітка. Я із цими людьми [робітниками своїх підприємств] життя прожив буквально. Я вкладав гроші в їхні міста. Якби ви туди зі мною поїхали і подивилися, то зрозуміли б, що немає практично жодного двору, жодного під'їзду , жодної лікарні, які я за ці роки не зробив би. Так я живу, так я влаштований. Я десь наполовину соціаліст, наполовину капіталіст", - заявив він.

Він нагадав, що народився і виріс у СРСР, і соціалізм залишився в нього в голові з тих часів.

"Я завжди думаю про те, що буде з людьми. Моя логіка: люди не винуваті, що опинилися в центрі протистояння. Людей змушували брати паспорти [Росії в Криму]. Хтось узяв, хтось відмовився, а хтось український приховав - вдав, що втратив. І як я буду перед цими людьми виглядати, якщо зараз прийду і скажу: вибачте, однак тут помінялася політична ситуація, ну і все, що з цього випливає? Хто я після цього? Хіба не мерзотник у їхніх очах? Тому я своїм зобов'язанням вірний", - сказав він.

Він наголосив, що навіть у Горлівці, де "Стирол" зупинено і заміновано, платить зарплати всім співробітникам. "Хоча, повторюю, не знаю навіть, де половина всіх співробітників", - сказав він.

Нагадаємо, Фірташу належать великі хімпідприємства в Черкасах, Горлівці, Сєвєродонецьку та Рівному, титановий комбінат в Армянську, титано-магнієвий комбінат у Запоріжжі, содовий завод у Красноперекопську, тепличний комплекс в рідному селищі Синьків і низка інших підприємств.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram