ГоловнаЕкономікаБізнес

Віце-прем'єр запропонував українцям скинутися на мільярдний бюджет для суспільного ТБ

Чиновник підрахував вартість об'єктивної інформації

Віце-прем'єр запропонував українцям скинутися на мільярдний бюджет для суспільного ТБ
Фото: svoboda.org.ua

Віце-прем'єр Олександр Сич підрахував, що суспільне телебачення і радіо вимагає приблизно 150-400 гривень від кожного громадянина на рік. Таку оцінку він озвучив перед студентами в п'ятницю, повідомляє його прес-служба.

Якщо навіть чиновник мав на увазі тільки економічно активне населення, йдеться про 22 мільйони людей. Тобто Сич пропонує збирати від 3,3 до 8,8 мільярда гривень на рік.

Для порівняння, Микола Княжицький розповідав, що бюджет телеканалу TVi становив 8 мільйонів доларів. Бюджет "Громадського ТБ" на цей рік заявляли на рівні 15 мільйонів гривень.

Втім, Сич розуміє, що ніхто такі гроші платити суспільному телебаченню не буде. "Поки що не скажеш, що суспільне телебачення працюватиме за рахунок народу, бо народ ще не дозрів до того, щоб платити за об'єктивну інформацію", - сказав він.

Утім суспільне телебачення все одно може розраховувати на величезне фінансування. Чиновник нагадав, що в ухваленому законі про суспільне телебачення і радіомовлення закладено норму про державне фінансування з розрахунку не менш ніж 0,2% від видатків загального фонду держбюджету за минулий рік. У 2014 році бюджет передбачає витрати для загального фонду в розмірі 384,6 мільярда гривень. Тобто новий телеканал може розраховувати на більш ніж 750 мільйонів гривень.

За словами Сича, суспільне ТБ створюватимуть на базі "Першого національного" і БТБ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram