ГоловнаЕкономікаБізнес

МТС-Україна закриває філії в Криму

На півострові майже не залишилося українських операторів зв'язку

МТС-Україна закриває філії в Криму
Фото: Макс Левин

Компанія МТС-Україна розпродала майно і закриває управління та дві філії в окупованому росіянами Криму, повідомляє Интерфакс з посиланням на дані Нацкомісії з цінних паперів, де опубліковано рішення наглядової ради компанії від 30 жовтня 2014 року.

Буде ліквідовано Кримське територіальне управління, Севастопольська філія і Сімферопольська філія. Раніше МТС-Україна продала своє майно в Криму за 17,7 млн євро (з ПДВ).

5 серпня в Криму несподівано зник зв'язок у абонентів МТС-Україна. Роботу оператора вдалося відновити через кілька днів. У компанії пояснили, що обслуговування абонентів було організовано "на основі технічного роумінгу відповідно до універсального тарифом, умови якого максимально наближені до умов тарифів, якими кримські абоненти користувалися раніше".

Одночасно в Криму з'явився новий російський оператор "К-телеком" з реєстрацією в Краснодарі. Оператор почав працювати на частотах, якими раніше користувалася компанія МТС-Україна. Керівником нового російського оператора став колишній голова територіального управління МТС-Україна Борис Брунов.

"Київстар" не працює в Криму від 12 серпня після того, як у сімферопольський офіс компанії увірвалися озброєні люди. Оператор "Астеліт" (бренд Life) не працює на півострові від 19 вересня. Ще працює оператор "Укртелеком", але не на всій території Криму: 24 вересня компанія припинила надавати послуги в Севастополі у зв'язку з незаконним проведенням інвентаризації її майна окупаційною владою міста.

Нагадаємо, гендиректор МТС-Україна повідомляв про продаж частини акцій компанії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram